Webdesign és arculatépítés
Kategória

Már megint felütötte a fejét a penész a lakásban

Penész a lakásban

Penész a lakásban

Amikor a háziasszonyok meglátják, hogy otthon elkezdett penészesedni a fal, akkor igyekeznek különféle praktikákat bevetni annak érdekében, hogy megoldják a problémát. Akadnak, akik lemeszeltetik az adott területet, míg mások szárító spray-t fújnak a begombásodott felületre, majd megpróbálják lekaparni a falról a zavaró gombát. Azonban ez hosszútávon nem elég, amikor a penész a lakásban felütötte a fejét,

mert ezt csak tüneti kezelésként lehet felfogni. Az igazi problémát a dohosodás és a nyirkosság okozza, éppen ezért tenni kell ezek ellen, ha valaki tényleg meg akarja szüntetni az áldatlan állapotokat. A gyakori szellőztetés azonban nem feltétlenül lesz elég a probléma megoldásához, ha ott a penész a lakásban, mert feltétlenül venni kell egy párátlanító készüléket is.

A berendezés ki fogja vonni a levegőben lévő nedvességet, aminek köszönhetően a zavaró gomba is elkezd majd szépen lassan visszahúzódni. Persze a tulajdonosoknak szükségük lesz a türelemre, hiszen a folyamat nem megy végbe pár nap alatt. Viszont, amikor már megtörtént a levegő kiszárítása, utána csak idő kérdése, hogy mikor múlik el teljesen a penész a lakásban.

Ha megfelelő lesz végre a házban a páraérték, az bizony a lakókra is pozitív hatással lesz, mert kevésbé valószínű, hogy meg fognak fázni vagy allergiásak lesznek. Másrészt, a penész a lakásban könnyedén asztmát tud okozni hosszútávon, éppen ezért érdemes még időben lépni a gombásodás elmulasztása érdekében, hogy ne váljon még súlyosabbá az említett probléma.

Print Friendly, PDF & Email