Webdesign és arculatépítés
Kategóriák

Szőnyegek a múltból és a jövőből

Szőnyegek

Ha egyszer egy alkotóművész elengedi a fantáziáját, ott valóságos csodák születhetnek. A szőnyegek világában kalandozva, nagyon gazdag kínálattal, igazán látványos és különleges darabokkal találhatjuk szembe magunkat. Mind a kézi, mind pedig a gépi készítésűek mellett fel lehet sorolni érveket, ellenérveket.

Ki-ki a maga lehetősége és elképzelése szerint választhatja ki a leginkább megfelelőt. Kétségtelen, hogy a kézi csomózású szőnyegek szó szerint lenyűgözik a szemlélőket az egyediségükkel, aprólékos kidolgozottságukkal, sajátos, egzotikus mintavilágukkal, viszont elég drágák. A gépi szövésűek előállítása gazdaságosabb, így sok esetben jóval olcsóbbak is.

Többnyire műszálból készülnek, a fejlett gyártástechnológiának köszönhetően, a szivárvány minden színében, a legkülönfélébb mintázatokkal. Ezek kb. 150 éve vannak a piacon jelenlegi formájukban, míg a kézműves szőnyegek már legalább 3000 éves múltra tekintenek vissza. Mindkettő többfunkciós, a padlózat stílusos burkolása mellett, használhatjuk a falak védelmére, térelválasztóként, hőszigetelésre, hangtompításra egyaránt.

Print Friendly, PDF & Email