Webdesign és arculatépítés
Kategóriák

Videokártya árak 2018-ban: most nyáron csökkenés várható

MSI Geforce GTX 1080 Ti felépítése

Számos oka volt az eddigi magas áraknak, melyek sok gamert lelomboztak. Az sem volt ritka, hogy egy-egy modell hiánydarabnak számított a kriptovaluta bányászat miatt. De mivel ez a tevékenység már nem számít olyan nagy számnak, mint eleinte, ezért az ármutatók is kezdenek más irányba mutatni. Az eddig áremelkedést szenvedő videokártya árak ( https://www.konzolokszervize.hu/pc/videokartya) nyáron csökkenni fognak, úgyhogy soha jobb alkalom nem volt egy kis újításra. Aki már nem tudja elviselni, hogy az FPS ingadozás miatt, mindig kap egy fejlövést a PUBG-ban, annak éppen ideje leváltania a videokártyáját.

Ráadásul idén több új cím is várható, amikről nem érdemes lemaradni és az biztos, hogy egy régebbi kártya nem lesz elég a maghajtásukra. Szerencsére itt van a Konzolok Szervize, ami a szívén viseli a gamerek érdekeit, ezért kiváló árakkal készültek a webáruházban. Aki azt tervezi, hogy beújít egy videokártyát, annak érdemes figyelnie a kínálat alakulását.

De egy új gép építése sem lesz akadály ilyen nagyszerű akciók mellett. Azonban ne az ár alapján legyen kiválasztva az új videokártya. Egy olcsóbb, nem minden esetben sokkal gyengébb, mint egy drágább. A YouTube-on rengetegen gameplay és teszt található, amikben különféle játékokat futtatnak más-más videokártyákkal. A leírásban általában szerepel a teljes gépkonfiguráció is. Ez is segíthet eldönteni, a videokártya kiválasztását.

A kártyának illeszkednie kell az egész rendszerhez és ugyanez fordítva is igaz, mivel a rendszernek is harmonizálnia kell a kártyával. Egy túl erős videokártyát egy gyengébb processzor nem tud kihasználni, ezért nem fog különösebben nagy teljesítményugrás történni. Erős kártyához erős processzor kell, aminek legalább egy újgenerációs i5-nek, vagy i7-nek kell lennie. AMD-s téren pedig nem árt az FX 8000-es szériából vagy a Ryzen-ek közül válogatni. Az sem árt, hogyha az utóbbi processzorhoz Radeon kártyát választunk, míg egyesek szerint az Intelek jobban muzsikálnak egy GeForce társaságában. Minden esetre érdemes egy hozzáértő segítségét kérni, a videokártya kiválasztásával kapcsolatban.

Print Friendly, PDF & Email