Webdesign és arculatépítés
Kategóriák

Weboldal szerkesztő alkalmazás, akár ingyenesen is

Weboldal szerkesztő, fontos a tapasztalat

Weboldal szerkesztő, fontos a tapasztalat

Az internetnek nem lehet gátat szabni, ha valamilyen információra van szüksége valakinek, egyből előkapja az internetes kisokost és rákeres. Úgy általában az interneten böngészők nagy hányada kíváncsi természetű ember, aki szívesen olvasgat érdekes információkat. Ha valaki úgy érzi, hogy ebben az információdzsungelben szeretne belépni egy saját blog-gal vagy információs oldallal, csak bátran.

A weboldal szerkesztés annyira egyszerű lett, hogy egy kis alapismerettel bárki neki is ugorhat. Természetesen a végeredmény nem egy profi által készített weboldal alakját fogja felölteni, de lényegében a célnak teljesen megfelel. Rengeteg weboldal szerkesztő alkalmazás van forgalomban, néhány teljesen ingyenes, ezért a kezdő költségek nagyon alacsonyak maradhatnak, csak a weboldal tárolása és domain vásárlási költségek terhelik majd.

Meg kell említeni viszont, hogy ezek a bérletek éves költségek, de nem haladják meg összesen a húszezer forintot. A weboldal szerkesztő alkalmazások könnyen kezelhetőek, pár napos gyorstalpaló tanfolyam keretén belül jórészt megtanulható. Szerencsére az informatikusok rengeteg ingyenes tananyagot is biztosítanak az alkalmazások mellé, nagy hányadát magyar nyelvre is fordították.

A leggyakrabban használt ingyenes weboldal szerkesztő a WordPress, amely segítségével, kevés programozási és szerkesztési ismerettel is, modern, látogatóbarát weboldalakat lehet létrehozni. Jól fog ha van a szerkesztőnek PHP, HTML és CSS tapasztalata, de egy egyszerű honlap készítéséhez ez nem feltétlenül szükséges. Azonban ha valami bonyolultat szeretne, legalább a tervezési fázisban érdemes segítséget kérni.

Print Friendly, PDF & Email