Látott már férfi pecsétgyűrűt?

A pecsétgyűrű ma is divatos

Egy-egy olyan tárgynak, amit nap mint nap viselünk, hordunk vagy használunk, hihetetlenül visszanyúlik az eredete a történelembe. Nem beszélve arról, hogy szinte minden történelmi korban fellelhető. Az olyan oldalakon, mint a schmuckékszer.hu azt is megnézheti, hogy hogyan néz ki egy férfi pecsétgyűrű. Napjainkban ugyanis kissé más formát, stílust és megmunkálást figyelhetünk meg ezeken az ékszereken, mint mondjuk régebben, amikor többnyire a királyok viseltek ilyeneket.

Kétségtelen, hogy régebben sokkal fontosabb szerep jutott egy pecsétgyűrűnek, hiszen ahogyan a neve is elárulja, a király ezzel pecsételte le, vagyis hitelesítette az általa kiadott dokumentumokat, leveleket. Ha valaki megnézte a viaszt, ami azon a bizonyos dokumentumon volt, az rögtön tudhatta, hogy kitől származik, mivel a pecsétgyűrű lenyomata azonnal elárulta. A pecsétgyűrűk eme szerepe ma már a múlté, mert ezt a pecsétek és bélyegzők váltották fel, azonban ma is sokat elárul a viselőjéről. Míg napjainkban a hölgyek inkább valamilyen drágakővel díszített gyűrűt viselnek, addig a férfiak többsége ma is pecsétgyűrűt hord, ha nem is mindig, de a jelesebb eseményeken biztosan. Miért? Napjainkban sokkal inkább az esztétikai szerepe kerül előtérbe, hiszen a gyűrűvel történő hitelesítés mással történik. Sok férfi egyfajta státuszszimbólumként hord ilyet, hiszen ahogyan akkor régen a királynak és a főembereknek volt ilyen, úgy ma is csak azoknak van, akik megengedhetik magunknak, ugyanis egy ilyen pecsétgyűrű egyáltalán nem olcsó mulatság.

Természetesen nem kell megijedni, hiszen a feltüntetett weboldalon meglehetősen baráti áron lehet megrendelni, ráadásul igencsak finoman megmunkált pecsétgyűrűkről van szó. Mindent egybevetve, aki ilyet visel, annak valószínűleg az önbecsülése is rendben van, hiszen ezzel azt sugározza a világ felé, hogy királyul érzi magát. Amennyiben szeretné, ha a férjének vagy a kedvesének magabiztos és figyelemfelkeltő megjelenése legyen, akkor mindenképpen lepje meg őt egy ilyen kiegészítővel!