Webdesign és arculatépítés
Kategóriák

A kortárs festők műveinek értékelése

Kortárs festők munka közben

Kortárs festők munka közben

A művészet a kultúra vonalával sokat fejlődött. Az irányzatok szerteágazóak, mégis a modern világban sokan újra feldolgozzák a korok művészeteit. A modern huszonegyedik század fő vonala az absztrakt művészet. A kortárs festők gyönyörű képeket készítenek, ha nem is vetekedik az ár a Rembrandt vagy da Vinci műveivel. A kortárs jelentése önmagát adja, vagyis velünk egy korban élő és művészetileg aktív szereplő. A festők élete érdekes, sokan külön világban élnek.

A szürrealista festők egyikéről tartják, hogy úgy festette le a képeit, hogy elaludt és ébresztővel költötte magát, majd félálomban lévő agyi szüleményeit vitte papírra. Az aktképek festése nagyon jellemző a kortárs művészetre, szexualitást sugároz, ami a mai világban már nem számít tabunak.

Természetesen ez csak a nyugati kultúrákra igaz. Kapunk a történelem során is aktképeket, am a görög és római korban is igen elterjedt volt. Az istenek sokszor meztelen képpel ábrázolták. A kortárs festők képei sok helyen megkaphatóak. Az ArtTube munkatársai ezzel a szegmenssel is foglalkoznak, hogy megkapják azok az emberek a képeket, akiket ez a művészeti irány érdekel.

Sok kortárs mű horribilis összegekért kel el a piacon. Évek, sőt, hónapok alatt egy-egy művész képeinek értéke akár ezerszeresére is megnövekedhet. A kortárs festők érdekeit már ügynökségek is képviselhetik, akik látnak bennük értéket és tudják, hogy műveiket nagyon jó áron el lehet adni. A kortárs festők műveinek értékeléséhez művészi szem és értékek is kellenek. Ezen képek felértékelését általában szakértők végzik.

Print Friendly, PDF & Email