Webdesign és arculatépítés
Kategóriák

A Memory hab vastagsága fontos a matracban

Kényelmes matrac

Kényelmes matrac

Az éjszakai pihenés fontos dolog az emberi szervezet számára. Ha kipihenten ébred, másnap a munkahelyen és otthon a családban maximálisan teljesíthet. A több éjszakán keresztül forgolódó személy hatásfoka a minimálisra csökken, figyelmetlen és mindent tönkretesz, amibe belekezd. A nyugodt alvás egyik alapfeltétele a kényelmes matrac.

Persze kényelmi feltételekhez hozzátartozik a megfelelő hőmérséklet, páratartalom, a kényelmes ruházat, de igazából a kritikus feltétel az alvási pozícióban rejlik. A matrac kiválasztása ezért egy nagyon fontos lépés és nem szabad elhamarkodni. Már csak azért sem érdemes megfontolatlanul dönteni, mert a piacon több száz matrac közül választhat a vásárló és mindegyiknek van előnye, de lehetnek hátrányai is.

Az első dolog, amire mindenképp figyelni kell, hogy a matrac mérete pontosan egyezzen az ágykeret méretével, mert ha kilóg valamilyen irányban, akkor feltüremkedik és nem lehet rajta vízszintesen feküdni. A kényelmes alvás pedig ezt feltételezi, a hátgerinc pihenő helyzete a vízszintes és csak akkor kielégítő, ha a hátgerinc minden pozícióban mentesül a tehertől. Ennek elérése érdekében, a jelenleg legjobb megoldás a Memory hab réteggel ellátott matrac, ami felveszi a test alakját és bármerre fordul éjszaka az ember, mindig kényelmes pozíciót talál. A Memory hab vastagsága 2-8 centiméter között hozza a legjobb hatékonyságot. A túl vastag habréteg megnehezíti a rajta való mozgást, a túl vékony habréteg pedig nem fejti ki a megfelelő hatást, elmarad a jótékony pihenés.