Webdesign és arculatépítés
Kategóriák

A web designer a művészi felelőse a honlapnak

Web designer, a művészi felelőse

Web designer, a művészi felelőse

Képzeljük el az internetes oldalakat kép, grafika, animáció nélkül. Igaz, nem nyerte el a tetszésüket! Az internet változatos színeit, dinamizmusát a sokfajta animáció és grafikai elemeknek köszönheti. Ezen elemek megtervezése a web designer dolga, mely fontos csapattag egy komolyabb honlap megépítésénél.

Tulajdonképpen a web designer koncepciójára épül az egész honlap, a szöveges elemek elhelyezése a grafikai elemek méretétől, formájától függ. Ha igazán ütős honlapra van szüksége valakinek, akkor mindenképp egy profi web designer véleményét érdemes kikérni.

Ellenben ne tévesszük össze a designer munkáját a web grafikus munkájával. Habár a legtöbb esetben a web designer alakítja ki a weboldal grafikáit is, egy nagyobb projekt esetén a designer csak a koncepcionális irányt, a szín és formatervezést adja meg, a többit grafikusok hozzák létre. Úgy is lehet mondani, hogy a web designer a művészi irányelveket kezeli, ad egy egyedi formát a honlapnak. A designer által létre hozott irányzatot több alkalommal tovább viszik a marketing osztályra is. A logó, a levelező lap, a névjegykártyák a honlap grafikai elemeinek kicsinyített mása lehet.

Print Friendly, PDF & Email