Webdesign és arculatépítés
Kategóriák

Grafika

Design blog, fiatal művészek oldala

Művészi design blog

Művészi design blog

A honlapoknak nem csak gyors és hatékony működésre van szükségük, hanem megkapó designra is, mely az első pillanatban megragadja a honlapra látogató tekintetét. Az interneten megszámlálhatatlan design blog mutogatja design stílusokat, ha szüksége lenne valami kiemelkedően markánsra, érdemes hozzájuk fordulni.

Sokan közülük még tinédzserek, de ez nem baj, mert ők értik igazán, hogy mire reagálnak a fiatal látogatók. Az interneten böngészőknek a nagy hányada alig harmincévesek. Érdekes módon a tendencia az, hogy ez a generáció az összes vásárlásaikat, kapcsolattartásaikat teljesen az online felületen intézik. Olvasd Tovább

Tökéletes grafika készítés, minden böngészőre

Tökéletes grafika készítés

Tökéletes grafika készítés

Ha valaki honlap készítésre szánná magát és nem tudja, mit mire használnak, bizony elég bonyolult dologba vág bele. Habár a mai informatikai csodák világában nem olyan nagy feladat egy honlap készítése, azért egy minimális felkészülés mégis szükséges.

A honlaphoz hozzátartozik az arculat grafika készítés, a honlap vázának a kigondolása, a keresőoptimalizálás, a honlap tárhelyének a kiválasztása, a domain név eldöntése. Egyszóval ha valaki úgy ugrik neki, hogy ezekről a dolgokról csak hírekben hallott, kemény pár hétnek néz elébe. Olvasd Tovább

Grafikai munkák, online és offline marketingben egyaránt

Grafikai munkák

Grafikai munkák

A marketing egy nagyon összetett foglalkozás. Ahhoz, hogy a célszemélyeket elérje a marketing üzenet, minden adandó eszközt és alkalmat meg kell ragadjanak, hogy ezt továbbítsák. Ezért, egy marketing csapatban nem ritkák a grafikai munkák sem.

Egy grafikai szakértő többnyire technikai kivitelezője egy marketinges elgondolásnak, egy nagyon összetett személyiség, mely egyaránt művész és számítógép szakértő. Sokoldalú tudását és tapasztalatát a grafika minden alkalmazásában kamatoztatni tudja, a röplapoktól egészen a webdizájnig mindent tudnia kell készíteni. Olvasd Tovább

Logo designer, órákat mesélhet egy apró szimbólumról

Logo designer, a színek, szimbólumok királya

Logo designer, a színek, szimbólumok királya

Nap, mint nap találkozunk a logókkal és elfogadjuk létüket, de nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget nekik. A mindennapi ember számára nincs különösebb jelentősége, de egy logo designer órákat tudna nekünk mesélni róla. Hogy azok a monogramok milyen határozott vonással ívelnek, mennyi erőt, magasba törést mutat és milyen kellemes színkombinációt választott a tervező.

Egy logó akkor sikeres, ha annyira egyszerű és hatásos, hogy az emberek könnyen megjegyzik, ha látják, párosítani tudják a céggel vagy termékkel, amelyiket képviseli. Egy logo designer, hogy egy ilyen egyszerű és látványos dolgot hozzon létre, rengeteg apró részletet kell ismerjen a szóban forgó cégről. Olvasd Tovább

A kortárs festők műveinek értékelése

Kortárs festők munka közben

Kortárs festők munka közben

A művészet a kultúra vonalával sokat fejlődött. Az irányzatok szerteágazóak, mégis a modern világban sokan újra feldolgozzák a korok művészeteit. A modern huszonegyedik század fő vonala az absztrakt művészet. A kortárs festők gyönyörű képeket készítenek, ha nem is vetekedik az ár a Rembrandt vagy da Vinci műveivel. A kortárs jelentése önmagát adja, vagyis velünk egy korban élő és művészetileg aktív szereplő. A festők élete érdekes, sokan külön világban élnek.

A szürrealista festők egyikéről tartják, hogy úgy festette le a képeit, hogy elaludt és ébresztővel költötte magát, majd félálomban lévő agyi szüleményeit vitte papírra. Az aktképek festése nagyon jellemző a kortárs művészetre, szexualitást sugároz, ami a mai világban már nem számít tabunak.

Természetesen ez csak a nyugati kultúrákra igaz. Kapunk a történelem során is aktképeket, am a görög és római korban is igen elterjedt volt. Az istenek sokszor meztelen képpel ábrázolták. A kortárs festők képei sok helyen megkaphatóak. Az ArtTube munkatársai ezzel a szegmenssel is foglalkoznak, hogy megkapják azok az emberek a képeket, akiket ez a művészeti irány érdekel.

Sok kortárs mű horribilis összegekért kel el a piacon. Évek, sőt, hónapok alatt egy-egy művész képeinek értéke akár ezerszeresére is megnövekedhet. A kortárs festők érdekeit már ügynökségek is képviselhetik, akik látnak bennük értéket és tudják, hogy műveiket nagyon jó áron el lehet adni. A kortárs festők műveinek értékeléséhez művészi szem és értékek is kellenek. Ezen képek felértékelését általában szakértők végzik.

Tudnivalók a számítógépes grafikáról

A grafika fokozatosan alakult ki

A grafika fokozatosan alakult ki

Az első időszakban még egyáltalán nem volt grafikai ábrázolás a számítógépeken, ez a megjelenési forma csak később alakult ki. Az első időszakban mindent kizárólag számok, illetve betűk segítségével fejeztek ki. Szerencsére megvolt a fantázia a tervezőkben, így elkezdtek gondolkodni a különböző megjelenítési lehetőségeken, amelyek nemcsak látvány szempontjából nyújtottak volna többet. Így előbb a vonalak, majd más formák is megjelentek, ami azt eredményezte, hogy létrejött a kétdimenziós ábrázolás, ami a számítógépes grafika „atyjának” is tekinthető akár.

 

Olvasd Tovább

A grafika szerepe az üzleti világban

A grafika számos területen segít

A grafika számos területen segít

A cégek életében nagyon fontos szerepet tölt be az arculattervezés. A grafika egy tervezési ágazat, ami vonzóbbá teszi a különböző céges anyagokat. Nagyon fontos, hogy egy céges prospektusnak milyen a stílusa, egy szórólap milyen betűtípusokat tartalmaz, ennek szépítésében kap szerepet a grafikai tervezés. A logó megrendelése mellett, egyre több cég dönt, továbbmenően a különböző vállalkozásokkal kapcsolatos anyagokat is megtervezteti. Olvasd Tovább

Számítógépes grafika tanfolyamok

Számítógépes grafika

Számítógépes grafika

Ma már minden megtanulható, mert mindenre van oktató és mindenre van rengeteg tanfolyam, ahová be lehet iratkozni. Persze azért a beiratkozás előtt nem árt körülnézni, több ajánlott megtekinteni, valamint figyelembe venni azt is, hogy mire van hajlamunk és mit szeretünk csinálni.

Ott van például a grafikus tanfolyam, amelyek közül szintén szép számban lehet választani már a fővárosban is. A Tpo Shnool – aminek a honlapján is körülnézhetünk – is ajánl grafika tanfolyamokat, képzéseket. Azoknak a személyeknek, akik érdeklődnek ebben a témában és beiratkoznak erre a tanfolyamra, lehetőségük nyílik arra, hogy megismerkedjenek a legmodernebb rajzoló és grafikai szoftverekkel. Olvasd Tovább