Grafikai munkák, online és offline marketingben egyaránt

Grafikai munkák

Grafikai munkák

A marketing egy nagyon összetett foglalkozás. Ahhoz, hogy a célszemélyeket elérje a marketing üzenet, minden adandó eszközt és alkalmat meg kell ragadjanak, hogy ezt továbbítsák. Ezért, egy marketing csapatban nem ritkák a grafikai munkák sem.

Egy grafikai szakértő többnyire technikai kivitelezője egy marketinges elgondolásnak, egy nagyon összetett személyiség, mely egyaránt művész és számítógép szakértő. Sokoldalú tudását és tapasztalatát a grafika minden alkalmazásában kamatoztatni tudja, a röplapoktól egészen a webdizájnig mindent tudnia kell készíteni.

A grafikai munkák rengeteg türelmet és hozzáértést követelnek, nem mindenki képes rá. Ezért egy grafikus szakértő nagyon megbecsült tagja a marketing csapatnak, mindenki hozzá fut, akkor is, ha valami számítógépes gondja van és akkor is, ha csupán művészi szakvéleményt kér egy betűtípusról. A grafikai munkák alá sorolható minden, ami a reklám szakmában szükséges, online és offline. Mostanában az online grafika hódít mindenfelé, arculattervezés, logótervezés, webdesign, mind ebbe a síkba tartozik.