Gyerekülés: mire figyeljünk?

Gyerekülés

A gyermekek biztonsága minden szülő elsődleges prioritása. Így az olyan biztonsági eszközöket, mint a gyerekülés, a lehető legnagyobb odafigyeléssel és gonddal célszerű megválasztani, hiszen egy lehetséges balesetben a pici élete is múlhat rajta.

Az első nagy kérdés, hogy az 5 pontos biztonsági övvel ellátott verziót vagy a pajzsos kivitelt érdemes választani. Bár az előbbi népszerűsége folyamatosan növekszik, a rendszeres tesztek még mindig azt igazolják, hogy az első a legbiztonságosabb választás.

A fenti linkre kattintva elérhető egy tesz, amin mind a két gyerekülés átesett. Lemodellezték egy autó felborulását, ahol a jármű 45 km/órás sebességgel haladt, majd felborult.

A cikkből nemcsak a teszteredmény ismerhető meg, de arra is fény derül, hogy a gyerekülés vásárlásánál milyen szempontokat kell figyelembe venni, valamint milyen választék érhető el jelenleg a piacon. Továbbá az is kiderül belőle, hogy miként kell megfelelően rögzíteni a berendezést, hogy még véletlenül se eshessen baja a kicsinek.