Hogy néznek ki a vintage stílusú esküvői ruhák?

Kattintson ide az igazán szép menyasszonyi ruhákért

Talán azt gondolnánk, hogy a menyasszonyi ruhák szinte minden időben hasonlítottak egymásra. Viszont ez nem igaz minden szempontból, ugyanis a menyasszonyi ruhák is magukon hordozzák egy bizonyos kornak a stílusjegyeit, a jellegzetességeit. Ide kattintva megnézheti, hogy hogyan fest egy vintage esküvői ruha. Sok embernek nem teljesen tiszta, hogy mit is jelent tulajdonképpen a vintage kifejezés, amikor az öltözködésről vagy a divatról beszélünk, hiszen gyakran előfordul, hogy összekeverik a retró stílussal.

Azonban a két kifejezés nem fedi egymást, ugyanis míg a vintage magába ölel minden olyan öltözködési stílust, ami megközelítőleg az 1920-as évektől az 1975-ig jelen volt a divat világában, addig a retrót 1975-től az 1990-es évekig volt jellemző. Kétség nem fér hozzá, hogy sokan romantikusnak találják, ha egy olyan menyasszonyi ruhát ölthetnek magukra, amin jelen vannak a vintage jegyei, hiszen ezzel egy kis időutazáson is részt vehetnek a jelen napon. Mi is jellemző a vintage ruhakölteményeire? Anyagát tekintve egy vintage menyasszonyi ruha rendkívül sokszínű, hiszen ennek a kornak több kedvelt anyaga is volt, mint például a tüll, a damaszt, a szatén, a bársony, a selyem és nem utolsósorban a csipke. Természetesen ezek kombinálva jelennek meg az említett ruhákon, amit megfelelő hozzáértéssel ötvöznek a nemzetközi elismertségnek örvendő mesterek. Talán azt is mondhatnánk, hogy kissé visszafogottabbak ezek a ruhák, mint a mai gyakran túlcicomázott, túlzsúfolt darabok, hiszen sokkal inkább a könnyedség, a lágy vonatvezetés, illetve a különleges nyakkivágások jellemzőek rájuk.

Amennyiben úgy gondolja, hogy Önnek mindenképpen egy vintage menyasszonyi ruhára lesz szüksége, akkor tekintse meg, hogy milyen felhozatallal állnak rendelkezésére az említett oldalon, hiszen nagy előnyt jelent mind Önnek, mind pedig a munkatársaknak, ha úgy érkezik a ruhapróbára, hogy már nagyjából sikerült eldöntenie, melyiket szeretné majd viselni. Amennyiben ez nem jönne össze, akkor legalább néhány darabra kellene lecsökkenteni azon ruhaköltemények számát, amelyek közül majd könnyebben sikerül kiválasztani a legmegfelelőbbet.