Webdesign és arculatépítés
Kategóriák

Hogyan zajlik a légszárítás?

Légszárítás

Egyre többen rendelkeznek légszárító berendezésekkel, leginkább azért, mert a túl magas páratartalom rengeteg negatívummal jár, ami ellen bizony az esetek döntő többségében tenni kell.

A kondenzációs légszárítás működési elve nem mondható túlságosan komplexnek. A szerkezetben a ventilátor beszívja a nedves levegőt, és átfújja egy alacsony hőmérsékletre lehűtött párátlanító kamrán. A folyamat alatt a levegő a szakemberek által csak harmatpontnak nevezett hőmérsékletre hűl le.

A légszárítás közben igen fontos lépés az, amikor a víz a párátlanító kamra hideg felületén lecsapódik, és egy tartályba csöpög. Sok gépnél persze ez közvetlenül a lefolyóba van vezetve, ezért a víz oda folyik el. A légszárítás következő mozzanata az, amikor a száraz levegő egy melegítő kamrába jut, ahol aztán ismét felmelegszik.

Ezt követően jut vissza az adott szobába. A felmelegített levegő azért mondható ekkor pozitív hatásúnak, mert ugye ez ismét magába tudja szívni a nedvességet. Ha a szobában még nem optimális a páratartalom, az egész folyamat kezdődik elölről.

Print Friendly, PDF & Email