Webdesign és arculatépítés
Kategóriák

Keresőbarát weboldallal lehet érvényesülni

Weboldal készítés és honlap okostelefonra

Weboldal készítés és honlap okostelefonra

Weboldalt készíteni ma már mindenki tud, különféle ingyenes sablonok állnak rendelkezésre, hogy akár csak hobbi célból, akár csak komolyabb üzleti lehetőséget kecsegtetve a webes megjelenéssel. Természetesen a mai piaci helyzet és a keresők változásai mindenkitől megkövetelik, hogy az igényeknek megfelelő weboldalt hozzák létre.
Már nem elég az ingyenes sablonokkal, ingyenes tárhelyen összerakott weboldalakra építeni, nem elég a hobbi szintű weboldalkészítés, mert egyszerűen nem lesz elég stabil a helye az organikus keresési találtok között.
Ahhoz, hogy sikeres legyen egy weboldal az interneten ma már alkalmazkodni kell a készítése során a keresők és a felhasználók igényeihez. A keresőbarát weboldal készítése több fejlesztői munkát igényel, viszont az eredmény makulátlan lehet, ami pedig ahhoz is hozzájárul, hogy nem csak a kereső számára legyen értékes weboldalunk, hanem a látogatók számára is, ez a kettő pedig összeadódik, s a siker egyik záloga lesz.
A keresőbarát weboldalak esetében az egész felépítés és a design is azt szolgálja, hogy a keresőrobotok dolgát megkönnyítsük, és minél könnyebben indexelhető weboldalt hozzunk létre.
A PC monitorra optimalizált weboldal azonban hiába keresőbarát, ha ennél még mindig sokkal nagyobb lehetőségeink vannak, ami a honlap készítést illeti.
A honlap okostelefonra tökéletes megoldás, ezzel sokkal inkább ki lehet tágítani a lehetőségeket, és a látogatók számát akár duplájára is növelni. Rengeteg olyan vásárlót lehet elérni az okostelefonra optimalizált honlappal, akik esetleg PC-n vagy laptopon nem néznék meg egyébként a weboldalt, de ha hirtelen szükségük lesz valamire, okostelefonjukon egyszerűen és könnyen csekkolni tudják.
A honlap okostelefonra való optimalizálása leginkább a felbontásban rejlik, mivel a különféle eszközök kijelzőjére való építés nem egyszerű, és komoly fejlesztői megoldásokat igényel, ám a végeredmény hosszú távon mindenképp megtérül. Ráadásul keresőbarát is, mert gyors, egyszerű, könnyen betöltődik, a keresőrobotok könnyen tudják indexelni.
Összességében aki új weboldallal szeretne indítani, annak mindenképp törekedni kell a keresőbarát megoldásokra, valamint az okostelefonokon, tableteken is elérhető változatra.

Print Friendly, PDF & Email