Webdesign és arculatépítés
Kategóriák

Kismama étrend a megfelelő táplálkozásért

Kismama étrend

Kismama étrend

Sok kismama számol be arról, hogy a várandósága során hirtelen megkíván egyes ételeket, amelyekről nem képes lemondani, legyen az bármilyen egészségtelen táplálék is a babára nézve. Ezért fontos az, hogy minden kismama kialakítson egy stabil étrendet, aminek köszönhetően a pocakjában fejlődő csecsemő minden szükséges táplálékot megkap. A kismama étrend a Gravidakulb weboldalon is megtalálható, ahol nagyon sok jó tanácsot is olvashat az étkezésre vonatkozóan.

Az oldalon olyan kérdésekkel is foglalkoznak, mint például mit tegyen a kismama ételérzékenység esetén, vagy netán akkor, ha vegetáriánus életmódot folytat. Az oldalon ötleteket, javaslatokat találhat az egészséges táplálkozásra vonatkozóan, amelyek nagy segítséget jelenthetnek a várandóság, de még a szoptatás folyamán is. Fontos a napi megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, ami nemcsak a kismamákra érvényes, hanem minden ember számára. Emellett nélkülözhetetlen az is, hogy változatosan étkezzen, egy-egy étkezés folyamán pedig csak mértékletesen egyen. Fontos a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása is, a magas vitamintartalmuk a babára is jó hatással lehet. A vegetáriánus kismamáknak pedig nem árt vigyázniuk, hiszen a terhesség folyamán jóval nagyobb fehérjére van szükségük, mint más helyzetekben.

Ezért igyekezzenek minél többet tájékozódni, hogy életmódjuk nehogy a kisgyermek helyes fejlődésének az útjában álljon. Az oldalon talál egy táblázatot is, amire fel vannak tüntetve, hogy melyek azok a tápanyagok, amelyek elengedhetetlen fontosságúak a szervezet számára. Idetartozik a hús is, hiszen ez nagyon sok cinket és vasat tartalmaz.

Print Friendly, PDF & Email