Webdesign és arculatépítés
Kategóriák

Logo designer, órákat mesélhet egy apró szimbólumról

Logo designer, a színek, szimbólumok királya

Logo designer, a színek, szimbólumok királya

Nap, mint nap találkozunk a logókkal és elfogadjuk létüket, de nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget nekik. A mindennapi ember számára nincs különösebb jelentősége, de egy logo designer órákat tudna nekünk mesélni róla. Hogy azok a monogramok milyen határozott vonással ívelnek, mennyi erőt, magasba törést mutat és milyen kellemes színkombinációt választott a tervező.

Egy logó akkor sikeres, ha annyira egyszerű és hatásos, hogy az emberek könnyen megjegyzik, ha látják, párosítani tudják a céggel vagy termékkel, amelyiket képviseli. Egy logo designer, hogy egy ilyen egyszerű és látványos dolgot hozzon létre, rengeteg apró részletet kell ismerjen a szóban forgó cégről.

Sokszor az ihlet valahol a cég tevékenysége körül pattan ki, de nem feltétlen kell magát a tevékenységet ábrázolja. A koncepció előállítása egy alapos elemzéssel kezdődik, megvizsgálja a termék és a gyártó cég már a piacon levő marketinges termékeit. Egy jó logó designer egyaránt jó grafikus és marketing szakértő, ismernie kell a fogásokat, amivel a célközeget elérheti, tisztán lát az üzleti kapcsolatokban. Ismernie kell a grafika és a művészet alapszabályait, kiválóan alkalmazza a számítógépes rajzoló programokat. A logo designer csodálatos szín és szimbólum összhangot tud létrehozni egy pár négyzetcentiméteres lapon. A logó önmaga nem garantált üzleti siker, vele párhuzamosan célirányos hírnévkeltő kampány szükséges, örökre be kell vésni az emberek emlékezetébe, a logó és a cég közötti kapcsolatot. Ez lehet pár hét, de akár több év is.

Print Friendly, PDF & Email