Nagyon hasznosak a talajtakaró növények

Talajtakaró növények

Talajtakaró növények

Nagyon kellemetlen tud lenni, amikor hiába a folyamatos gondoskodás, mégis azzal kell szembesülnünk, hogy a kertünket folyamatosan ellepik a gyomok. Tudni kell, hogy a föld nem szereti, ha fedetlenül van, ezért érdemes a talajtakaró növények egyedi képességeit kihasználni. Ezek nagy sűrűséggel hálózzák be a felszínt, ilyen módon leárnyékolva azt és megelőzve, hogy más nem kívánt faj megjelenjen. Természetesen nem mindegy, hogy mégis adott helyre milyen típust választunk.

Léteznek nagyon agresszív talajtakaró növények, amelyek igénylik a rendszeres kordában tartást, mert különben olyan tömeget fejlesztenek, ami már egyáltalán nem nyújt szép látványt. Kérjük ki a szakember tanácsát, ha nincs ötletünk, hogy mely talajtakaró növények legyenek alkalmazva az otthonunkban!

A virag-online.hu felülete részletes tájékoztatást találunk arra vonatkozóan, hogy mire figyeljünk és egyes talajtakaró növények pontosan hová kerüljenek, hogy jól érezzék magukat, de ugyanakkor a szépségük vetekedhessen a hasznosságukkal. Nem fogunk csalódni a pozitív hatásukban!