Webdesign és arculatépítés
Kategóriák

Website builder, ott van mindig a feladatok közepén

Website builder

Website builder

Általában egy profi honlap készítés munkálatait három alap kategóriára lehet felosztani. Az első sorban vannak a designerek, akik az arculattervezéssel és a szín és karakterkészlet kiválasztásával foglalkoznak.

Ezután következik a website builder munkája, mely a designer által megálmodott grafikákat a honlap számára kisebb állományokba, optimális méretekre szakítja. Ezen felül vigyáz arra, hogy a HTML és CSS kódokba való átültetés során a designer által előírt grafikai irányzatok ne szenvedjenek túl nagy eltéréseket.

Természetesen gyakran nem lehet a grafikai munkát teljes mértékben beültetni a honlapba, hiszen ezek több rétegű, nagy kiterjedésű állományok. Ezért a website builder feladata gyakran kényessé válik, mert meg kell találja a középutat, mely a website és a designer számára is elfogadható. Végül következik a programozás, mely a biztonságos működés és az adatok védelméért felelős. Mindhárom rész egybefüggő és egymást fedő feladatokat is tartalmaz, mindegyiknek kell legyen alapismerete a designer, builder és programozásról is.

Print Friendly, PDF & Email